Barcelona nakon drame slavila protiv Efesa
Adam Hanga donio važnu pobjedu Barceloni u play-offu

Drugi susret play-offa Eurolige

Barcelona nakon drame slavila protiv Efesa

E. Dindić

Druga utakmica play-offa Eurolige između Anadolu Efesa i Barcelone donijela je pravu dramu. Na kraju su izabranici Svetislava Pešića slavili sa 74:72 i poravnali rezultat u seriji na 1:1. 

Prvi period dosta bolja igra košarkaša Barcelone koji nakon 10 minuta susreta imaju prednost od 19:16. Nastavak susreta i dalje donosi bolju igru gostujući košarkaša koji ovaj period također rješavaju u svoju korist rezultatom 19:18. Na veliki odmor košarkaši Barcelone odlaze sa prednošću od 38:34.

Nastavak susret donosi dosta bolju igru Efesa koji uspijeva treći period da riješi u svoju korist rezultatom 25:24, te nakon 30 minuta smanji zaostatka na 62:59.

Četvrti period ponudio je pravu dramu, te većim djelom ovog susreta igralo se koš za koš. Odlučujući momenat na ovom susretu desio se na 28 sekundi prije kraja susreta kada je Adam Hanga pogodio za 74:72, što će se na kraju ispostaviti i konačan rezultat ovog susreta.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Adam Hanga sa 17 poena dok je Ante Tomić dodao 13. Bolji od ostalih kod Efesa bili su Shane Larkin sa 18, odnosno Vasilije Micić sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi