Barcelona ponižena na svom parketu od strane Anadolu Efesa!

Turski tim je potpuno razbio Barcelonu u trećoj utakmici play-offa

Barcelona ponižena na svom parketu od strane Anadolu Efesa!

S. Pašalić

Košarkaši Barcelone su večeras na svom parketu pretrpjeli visok poraz u trećoj utakmici play-offa od ekipe Anadolu Efesa sa 102:68.

Gosti su od samog početka krenuli bolje i nakon prve četvrtine vodili sa 26:20. U drugoj četvrtini se ta prednost još dodatno povećala tako da se na odmor otišlo sa 52:39 u korist Efesa.

Prvi dio treće četvrtine Barcelona je i dalje držala rezultatski priključak i smanjila razliku u jednom trenutku i na samo pet poena prednosti.

Međutim uslijedio je furiozni drugi dio treće četvrtine Anadolu Efesa koji je na kraju ove dionice imao prednost od čak 27 poena, bilo je 84:57.

U posljednjoj četvrtini Efes je uspio još više povećati svoju prednost koja je u jednom trenutku iznosila i čak 37 poena prednosti, a na kraju je završilo 102:68 za goste koji sada vode sa 2:1 u seriji.

Shane Lakin je bio najbolji igrač Anadolu Efesa večeras sa 30 poena, dok je u ekipi Barcelone Hanga bio prvi strijelac sa samo 13 poena.

U drugoj utakmici ekipa CSKA Moskva je u gostima savladala Baskoniu sa 84:77 i povela sa 2:1 u seriji.

Gosti su nakon prve četvrtine imali 10 poena prednosti, ali je Baskonia naredne dvije četvrtine uspjela dobiti u svoju korist pa je CSKA na početku posljednje četvrtine imao samo tri poena prednosti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Baskonia je nakon toga u dva navrata uspjela i povesti, ali su gosti na kraju stigli do preokreta i pobjede.

Nando de Colo je predvodio CSKA do pobjede sa čak 28 poena, dok je kod Baskonie najefikasniji bio Poirer sa 19 poena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi