Trener Atletica iskren

Simeone: Čekamo lošu sezonu Barcelone i Reala

Atletico Madrid je godinama najveći konkurent Barceloni i Real Madridu u španskom fudbalu. Jorgandžije su konstatno blizu samog vrha tabele LaLige, ali su izabranici Diega Simeonea posljednji put do titule stigli 2014. godine.

Ukoliko zadrži svoje najvažnije igrače Atletico će i u narednim sezonama biti konkurent za titulu prvaka Španije, ipak, Simeone je realan - puno toga zavisi od Barcelone i Real Madrida.

"U ligi u kojoj se takmiče i Real Madrid i Barcelona nema frustracija i neuspjeha. Gledamo sebe, imamo svoj pravac", izjavio je Simeone.

"Uvijek želimo biti još bliži tituli, a ja sam uvijek tu da tražim više i kritikujem", poručio je trener Atletica, pa dodao:

"Drago mi je da se od Atletica zahtjeva više jer to govori puno o igračima i klubu. Mi ćemo i dalje biti tu i čekati da Real Madrid i Barcelona imaju lošu sezonu. Ipak, teško je da se to desi i jednoj i drugoj ekipi istovremeno".

Atletico opasno zagrizao za Marka Grujića

Talentovani srbijanski vezista Marko Grujić naredne bi sezone mogao obući dres madridskog Atletica.

Ako je vjerovati ESPN-u, Marko Grujić bi uskoro mogao da se oproba u još jednoj od liga petice, tačnije u Atleticu, jer je trener ove ekipe Diego Simeone bacio oko na njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Argentinski trener traži zamenu za Rodrija, koji je sve bliže Bayernu. Potencijalnu zamjenu za njega Simeone vidi upravo u vezisti Herthe. Liverpool, čiji je Grujić i dalje igrač, želi da unovči dobru sezonu koju je imao na posudbi u Herthi i za njega traži ni manje ni više nego 40 miliona eura.

Složićete se da je to poprilična suma novca za igrača koji tek treba da pokaže koliko vrijedi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.