Neymar: Volim Barcelonu i danas, ali želim konačno objasniti zašto sam otišao

Itekako se dvoumio oko svega

Neymar: Volim Barcelonu i danas, ali želim konačno objasniti zašto sam otišao

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar često voli da priča o Barceloni u kojoj je proveo četiri sezone, a onda je sve iznenadio prelaskom u PSG.

Neymar je s Barcelonom uspio osvojiti gotovo sve trofeje, ali niko nije očekivao da će na ljeto 2017. godine napustiti katalonski klub samo nekoliko sedmica nakon što je potpisao novi ugovor.

Brazilac je za novu destinaciju izabrao PSG koji ga je platio nevjerovatnih 222 miliona eura. Međutim, mnogi vjeruju da se Neymar pokajao što je otišao iz Barcelone jer veoma često priča o svom bivšem klubu.

Tako je bilo prije nekoliko dana kada je Neymar priznao da još uvijek voli Barcelonu, te je objasnio zbog čega je napustio katalonski klub.

"Otišao sam jer sam jednostavno želio novi izazov u karijeri. Izazov da osvojim nešto novo i sebe stavim na test. Barcelona je klub koji me uvijek fascinirao i Barcu volim i danas. Ipak, tada sam htio nešto novo i odlučio sam se na oddlazak".

"Bilo mi je veoma teško da donesem konačnu odluku i toliko sam se dvoumio da je to nevjerovatno. Možda sam sedmicu ili dvije prije transfera odlučio da idem u PSG".

Želja mu da zaigra s Edenom Hazardom

Još kada je Neymar otišao iz Barcelone u Paris Saint-Germain počelo se pričati o tome kako bi ga Florentino Perez želio vidjeti na Santiago Bernabeu.

Transfer u francuski klub navodno nije ispunio Neymarova očekivanja, posebno zbog činjenice da Sveci još nisu u rangu Reala u Barcelone, a kako je i ove sezone 'ušati pehar' samo san, tako se ponovo počelo šuškati o mogućem odlasku.

Kao što smo naveli, upravo je Real Madrid jedan od klubova s kojima se Neymar u posljednje vrijeme najviše povezuje, a vjetar u leđa je Kraljevima dodatno dao i posljednjom izjavom za Fox.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Volio bih zaigrati s Hazardom, imamo sličan stil. Nas dvojica bi napravila haos na terenu", kazao je Neymar.

Hazard je danas Chelseajev igrač, no opšte poznato je da su njegovi dani u Londonu odbrojani i da je pri vrhu liste želja upravo Real Madrida koji će na kraju sezone napraviti velike promjene u svom sastavu. Prema informacijama iz Španije, transfer bi se mogao realizovati za 100 miliona eura, a u tom slučaju Real bi učinio Hazarda najplaćenijim igračem u historiji kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi