Potpredsjednik Barce slučajno otkrio koga će ovog ljeta platiti 120 miliona eura
Potpredsjednik Barcelone (lijevo) vjerovatno nije htio izaći u javnost sa ovakvom objavom. Novinari Mundo Deportiva su iskoristili njegovu neopreznost (Foto: EPA)

Spremili su velika pojačanja

Potpredsjednik Barce slučajno otkrio koga će ovog ljeta platiti 120 miliona eura

Midhat Šljivak

Potpredsjednik Barcelone Jordi Mestre otkrio je dobro čuvanu tajnu kluba u razgovoru za Mundo Deportivo.

Iako je to vjerovatno trebala ostati tajna do početka prelaznog roka, Mestre je novinarima ovog lista saopštio veoma zanimljive podatke.

Naravno, ovi su to jedva dočekali da objave, a kako stvari stoje, čeka nas veoma vruće ljeto i na Nou Campu.

"Barcelona je spremila 120 miliona eura kako bi platila odštetnu klauzulu za Antoinea Griezmanna. Zatim, spreman je novac za potpis ugovora sa Matthijsom de Ligtom, te za novi ugovor Ivanu Rakitiću. Također, želimo pojačati lijevu stranu ekipe", prenosi Mundo Deportivo riječi potpredsjednika katalonskog tima.

Podsjetimo, Barcelona je dovela već jedno veliko pojačanje. Ajaxu su platili čak 75 miliona eura za mladog veznjaka Frenkieja de Jonga, a očekuje se dolazak još nekoliko fudbalera, a spominje se i Marcus Rashford.

"Pakleni plan" Barcelone: Englez u špicu za 120 miliona eura!

Barcelona je već neko vrijeme u potrazi za napadačem koji će u budućnosti predvoditi ofanzivnu liniju ekipe i zamijeniti Luisa Suareza.

Špekuliše se o dosta imena. Mladi Luka Jović se i dalje pominje kao moguće rješenje, ali su se sada pojavile informacije da će Barcelona pokušati realizovati transfer njegove "alternative", Marcusa Rashforda.

Ovaj 21-godišnjak je već sada jedan od najboljih napadača u Evropi, posjeduje ogroman potencijal, a u 167 seniorskih nastupa je postigao 45 golova.

Navodno će Barcelona već ovog ljeta pokušati realizovati transfer mladog napadača Manchester Uniteda, a za isti je spremno 115-120 miliona eura.

Barcelona će, prema pisanju The Suna, pokušati iskoristiti činjenicu da bi United mogao ostati bez evropskog fudbala naredne sezone da realizuje veliki transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutni ugovor Marcusa Rashforda sa Manchester Unitedom važi do juna 2020. godine, a špekuliše se da je on već neko vrijeme u pregovorima sa klubom o mogućem novom dugogodišnjem ugovoru koji bi mu garantovao i veća primanja.

Ipak, interes Barcelone bi mogao itekako uticati na tok pomenutih pregovora.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Najnovije vijesti