Benzema će sigurno propustiti sutrašnji meč

Zidane ostao bez najboljeg igrača do kraja sezone?

S. Pašalić

Real Madrid će u nedjelju odigrati meč protiv Rayo Vallecana, a Karim Benzema će propustiti ovaj meč.

Benzema je ove sezone definitivno najbolji igrač ekipe sa Santiago Bernabeua te se u mnogim segmentima igre nalazi na prvom mjestu u ekipi Reala.

Francuz je ove sezone najbolji strijelac ekipe iz Madrida sa 30 golova u svim takmičenjima, a posljednjih osam golova Reala je postigao upravo on.

Ipak, čini se da je Benzema možda čak i završio sezonu jer kako je danas potvrđeno iz kluba Francuz je doživio povredu mišića zadnje lože i sigurno će propustiti utakmicu protiv Rayo Vallecana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom da je do kraja prvenstva ostalo još samo četiri kola, Zinedine Zidane bi mogao poštediti Benzemu čak i ako bude spreman za narednu utakmicu, jer Kraljevski klub će najvjerovatnije završiti na trećem mjestu u Primeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.