AS tvrdi: Pogba zatražio transfer, već dogovorio uslove ugovora sa novim klubom!

Francuz želi obući kultni bijeli dres

AS tvrdi: Pogba zatražio transfer, već dogovorio uslove ugovora sa novim klubom!

Paul Pogba želi napustiti Manchester United. Ovakva tvrdnja se može pročitati u većini evropskih medija. Sada, međutim, španski AS tvrdi da je Francuz i zvanično zatražio transfer.

Francuski veznjak želi u Real Madrid, a njegov transfer u redove Kraljeva bi uskoro mogao biti i realizovan.

Pogba je, prema pisanju AS-a, već razgovarao sa čelnicima Uniteda i zatražio od njih da ga puste u Real Madrid. Tačnije, da realizuju njegov transfer.

Odlučio je Pogba već sada razgovarati sa čelnicima Uniteda kako bi izbjegao još jednu transfer sapunicu poput one koju je proživljavao 2016. godine kada je prelazio iz Juventusa u redove Crvenih đavola, a kada je navodno mogao preći i u Real.

AS tvrdi i da je 26-godišnji Pogba dogovrio uslove ugovora sa Real Madridom, te da su mu Kraljevi spremni plaćati 12 miliona eura godišnje.

Španski mediji tvrde da će to za Pogbu biti "skok" u zaradi u odnosu na primanja u Manchester Unitedu iako se u britanskim medijima ranije moglo pročitati da Francuz na Old Traffordu zarađuje oko 17 miliona eura.

Međutim, Španci sada tvrde da Pogba zapravo do Uniteda inkasira 10 miliona eura za sezonu.

Paul Pogba je bio želja Zinedinea Zidanea koji ga želi učiniti jednim od stubova novih Galacticosa, dok i sam veznjak želi zaigrati pod trenerskom palicom svog sunarodnjaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako je vjerovati glasinama, Pogba, već svjetski prvak sa Francuskom, je odlučio napustiti Manchester United jer je došao do zaključka da sa ovim klubom u narednih nekoliko sezona neće moći stići do velikih trofeja, pa će to pokušati uraditi pod Zidaneom u kultnom bijelom dresu.

Kada je vrijednost potencijalnog transfera Paula Pogbe u Real Madrid u pitanju, pominje se cifra od 150 miliona eura. Podsjetimo, Zidane bi trebao od Reala ovog ljeta dobiti 500 miliona eura za "remont" ekipe.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pljuc
Balotelli volume 2
1 2
red devil mo
Izgleda da je zakljucak obostran. Ni UTD sa tobom ne moze nista osvojiti. Na Bernabeu se neces moci setati na terenu, tamo odmah zvizde i bijelim maramama masu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi