Sjajni veznjak je velika želja Pepa Guardiole (Foto: EPA)

Rodri glavna meta

City u Madridu završio novo pojačanje?

Midhat Šljivak

Manchester City je u Madridu prema svemu sudeći završio novo pojačanje.

Prema navodima španskih medija, veznjak madridskog Atletica Rodri nova je meta Građana i engleski prvak će pokušati da ga dovede u ljetnom prelaznom roku.

Pep Guardiola je najavio kako će tokom ljeta pojačati vezni red. Prije svega želi dovesti zamjenu za 33-godišnjeg Brazilca Fernandinha, koji će vjerovatno napustiti klub.

Mnogi fudbaleri se povezuju sa Cityjem, ali se na kraju Guardiola odlučio za Rodrija. Radi se o 22-godišnjem fudbaleru koji igra zaista sjajno i spreman je City za njegove usluge ponuditi 70 miliona eura.

Rodri je član Atletica postao prošlog ljeta. Stigao je u klub za nešto više od 20 miliona eura i pokazao je da se radi o zaista fantastičnom fudbaleru.

Nije međutim City jedini klub koji želi reprezentativca Španije. Rado bi ga u svojim redovima vidio i minhenski Bayern i očekuje se i da Bavarci pošalju ponudu.

Tim iz Manchestera pored Rodrija želi još dvojicu fudbaler iz Atletica. To su Saul Niguez i Thomas Partey, ali zaista je teško vjerovati da će sva trojica na kraju završiti na Etihadu.

Za sada je odlasku u Englesku najbliži Rodri. Cifra od 70 miliona eura je itekako primamljiva i vrlo je moguće da ćemo ovog mladog veznjaka od naredne sezone gledati u Premiershipu.

Ove sezone je u dresu Atletica nastupio u 44 utakmice u svim takmičenjima i postigao je dva gola, oba u La Ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.