Glavni sudija je danas poklonio pobjedu Atleticu i teško oštetio Valladolid

Odluka zbog koje bi Valladolid mogao naći u jako teškoj situaciji

Glavni sudija je danas poklonio pobjedu Atleticu i teško oštetio Valladolid

S. Pašalić

Atletico Madrid je danas na Wanda Metropolitanu upisao minimalnu pobjedu protiv Valladolida od 1:0.

Domaći su stigli do sva tri boda u 66. minuti kada je igrač gostiju Fernandez poslao loptu u svoju mrežu. Jorgandžije su tako ipak uspjele doći do pobjede i još uvijek ostati u teoretskoj igri za naslov prvaka.

Valladolid se grčevito bori za opstanak i danas je odigrao odličnu utakmicu te je zaslužio da osvoji barem jedan bod.

Do boda su mogli i doći u 89. minuti kada je igrač Atletica igrao rukom u svom šesnaestercu. Glavni sudija nije ništa dosudio, ali je onda dobio signal iz VAR sobe da bi trebao pogledati ovu situaciju.

Navijači Valladolida su se ponadali da bi njihov tim mogao doći do boda, ali je glavni sudija i nakon pregledavanja VAR snimka odlučio da ništa ne dosudi iako je igrač Atletica očigledno igrao rukom. Ukoliko Girona upiše pobjedu protiv Seville, Valladolid će pasti na 18. mjesto koje vodi u drugu ligu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi