Do kraja je ostalo još samo tri kola

HSV od gotovog pravi veresiju, nakon novog poraza pao na četvrto mjesto

S. Pašalić

Nogometaši Union Berlina su u 31. kolu njemačke 2. Bundeslige na svom terenu savladali HSV sa 2:0.

Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 0:0, a već na samom početku drugog poluvremena u 46. minuti domaći su poveli sa 1:0, a strijelac je bio Robert Žulj.

U 84. minuti Grischa Promel je postigao gol za 2:0 i veliku pobjedu Union Berlina koji je sada skočio na treće mjesto na tabeli.

Ekipa Paderborna je također ostvarila pobjedu protiv Heidenheima rezultatom 3:1 i tako došla na drugo mjesto, a HSV koji je veći dio prvenstva bio upravo na drugom mjestu sada je pao na četvrto mjesto.

HSV je posljednju pobjedu ostvario 10. marta i tako je sebe doveo u situaciju da bi mogao ostati bez mjesta koje vodi u Bundesligu. Do kraja prvenstva je ostalo još samo tri kola i HSV će sada voditi veliku borbu sa Paderbornomi Union Berlinom za ulazak u Bundesligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.