HSV je učinio sve, ali u finale Kupa ide Leipzig

Susret stare i nove sile njemačkog fudbala

HSV je učinio sve, ali u finale Kupa ide Leipzig

Posrnuli njemački velikan Hamburger SV nije se uspio plasirati u finale DFB Pokala.

Hamburger SV je na svom Volksparkstadionu za protivnika imao Leipzig, bio je to susret stare i nove sile njemačkog fudbala, ali kako na terenu ne igraju historija i tradicija dalo se naslutiti ko će proći dalje.

Dobra fudbalska predstava na kraju je završena rezultatom 3:1 u korist gostiju iz Leipziga, koji su do prednosti došli već nakon 12. minuta igre zahvaljujući golu koji je postigao Polusen. Do odlaska na odmor uspjeli su domaći da se vrate u meč, tačnije u 24. minuti kada Jatta pogađa za 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice su viđena još tri pogotka. RB Leipzigu je stvari dodatno olakšao autogol koji je u 53. minuti postigao Janjičić, a u 72. minuti na 3:1 je povisio Forsberg i postavio, ispostavit će se, konačan rezultat u Hamburgu.

I sam plasman u polufinale za Hamburger SV predstavlja uspjeh, pogotovo u situaciji kada se ovaj klub danas takmiči u drugoligaškom rangu, gdje je prošle sezone završio po prvi put u historiji.

U drugom polufinalu dan kasnije Werder će ugostiti Bayern.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi