Cvajta ispred Bundeslige: 150.000 navijača tražilo kartu za meč u Kelnu

Nadmašili sve rekorde

Cvajta ispred Bundeslige: 150.000 navijača tražilo kartu za meč u Kelnu

E. Čaušević

Fudbaleri Kelna sinoć su remizirali protiv HSV-a u velikom derbiju 29. kola njemačke Cvajte.

Utakmica u Kelnu završena je rezultatom 1:1 što više odgovara domaćem timu koji je ostao na prvom mjestu sa sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani HSV.

Ovaj meč s nestrpljenjem se nekoliko sedmica čekao u Kelnu, a iz ovog kluba objavili su da nikada nisu dobili više zahtjeva za ulaznice. Naime, čak 150.000 zahtjeva stiglo je na adresu Kelna za ulaznice što je zaista nevjerovatno.

Stadion je bio ispunjen do posljednjeg mjeseca, a kapacitet RheinEnergie Stadiona je 50.000 mjesta što znači da je čak 100.000 navijača ostalo "kratkih rukava".

U Kelnu su ponosni na ovaj podatak i poručili su da je bar jedan dan Cvajta pokazala da je čak popularnija od Bundeslige, a ovo je dovoljan dokaz koliko navijači u Njemačkoj vole fudbal.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi