Remi starih znanaca u derbiju "Cvajte"

2. Bundesliga, 29. kolo

Remi starih znanaca u derbiju "Cvajte"

Večeras je na RheinEnergie stadionu u Kelnu zatvoreno 29. kolo 2. Bundeslige. U Kelnu se igrao derbi "Cvajte", a na kraju je duel Kelna i HSV-a završen rezultatom 1:1.

Bio je ovo duel dvije prvoplasirane ekipe drugog ranga njemačkog fudbala, a Keln je zadržao sedam bodova prednosti na liderskoj poziciji u odnosu na drugoplasirani HSV. Keln sada ima 59, a HSV 52 boda.

HSV nakon večerašnje utakmice ima tri boda više od Union Berlina na trećoj poziciji, koja ne donosi direktan plasman u prvi rang, već razigravanje za Bundesligu.

Keln je bolje otvorio utakmicu i bio bolji rival u prvom dijelu, a "Jarčevi" su do prednosti došli u 26. minuti. Hoger je nakon kornera spustio loptu pred gol, a istu je u mrežu zakucao Dominick Drexler.

Na odmor se otišlo minimalnom prednošću Kelna, ali je HSV u nastavku zaigrao nešto bolje.

Bili su gosti agiliniji, željeli su poravnanje, a ono je došlo u finišu susreta.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Igrala se 85. minuta susreta, odbrana domaćih nije uspjela raščistiti situaciju nakon kornera za HSV, a najbolje se snašao Wintzheimer i pogodio za konačnih 1:1 i bod svoje ekipe.

Iako je HSV u posljednje vrijeme zapao u rezultatsku krizu, može se reći da večerašnji rivali zajedno koračaju ka povratku u Bundesligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi