Tragedija u Turskoj

Poznat uzrok nesreće u kojoj je smrtno stradao fudbaler Josef Šural

Endin Čaušević

Fudbalsku javnost jutros su potresle vijesti o smrti češkog fudbalera Josefa Šurala koji je nastupao za Alanyaspor u Turskoj.

Alanyaspor je jučer nastupao u gostima protiv Kayserispora, a na povratku desila se saobraćajna nesreća kada se prevrnuo minibus u kojem je bio dio ekipe turskog tima.

U minibusu bila su osmorica fudbalera, a jedan je smrtno stradao. Policija u Turskoj potvrdila je da je život izgubio češki igrač Josef Šural koji je podlegao u bolnici zbog teških povreda.

Pored Šurala u autobusu su još bili Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton, Sackey i Caulker, ali na svu sreću oni su prošli s lakšim povredama.

Minibus su unajmili upravo igrači ovog kluba, a turska policija napravila je uviđaj i došla do zaključka da je do nesreće došlo nakon što su zaspala oba vozača.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Vozači su se mijenjali za volanom, a u trenutku nesreće obojica su zaspala nakon čega se minibus prevrnuo nekoliko puta. Hitna pomoć je brzo stigla, ali za Šurala je to već bilo kasno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.