Šok u Turskoj: U prevrtanju minibusa Alanyaspora poginuo jedan fudbaler!

Tragedija nakon meča Superlige

Šok u Turskoj: U prevrtanju minibusa Alanyaspora poginuo jedan fudbaler!

E. Čaušević

Velika tragedija desila se sinoć u Turskoj jer je u saobraćajnoj nesreći poginuo fudbaler Alanyaspora.

Fudbaleri Alanyaspora igrali su utakmicu protiv Kayserispora u gostima, a meč je na kraju završen rezultatom 1:1. Nakon toga dio ekipe iz Kayserija u Alanyju vraćao se u minibusu koji se prevrnuo.

Saobraćajna nesreća desila se u mjestu Dinek koje se nalazi na ulazu u Alanyju. U tom trenutku u minibusu bilo je osam fudbalera ovog tima, a tragične vijesti su da je život izgubio igrač Josef Sural.

Ovaj 29-godišnji fudbaler iz Češke preminuo je od povreda u bolnici, a preostalih sedam igrača je zadobilo lakše povrede. Pored Surala u autobusu su još bili Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton, Sackey i Caulker.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Poznato je da je ovaj klub donedavno s klupe predvodio i bh. stručnjak Safet Sušić. Turska javnost je u velikom šoku nakon ovih dešavanja, te još uvijek nije jasno kako je došlo do saobraćajne nesreće.

Top Komentari

Chupy
Kako je doslo?! Ljetujem tamo i uvijek nas s aerodroma do hotela voze u minibusevima. Nema gorih vozaca na svijetu, nista ne postuju u saobrscaju. Divlji zapad. 5 puta se saserem od straha do hotela.
1 0
arsenalbih
strasno da jedan prvoligas turske putuje u minibusevima..treba to bolje organizovati mislim! tuga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti