Novi poraz Fenerbahcea kojem i dalje opasno visi opstanak

Turska Superliga

Novi poraz Fenerbahcea kojem i dalje opasno visi opstanak

S. Grebović

Ekipa Alanyaspora minimalnim rezultatom 1:0 nanijela je novi poraz očajnom Fenerbahceu ove sezone, koji i dalje nije prebrodio sve brige oko opstanka u društvu najboljih.

Gol odluke postigao je Efecan Karaca u 57. minuti susreta, koji je iskoristio smušenost odbrane Fenerbahcea i loptu glavom poslao u praznu mrežu.

Time je nastavljena agonija Fenerbahcea ove sezone, koji djeluje neprepoznatljiv. Devetnaestostruki prvak Turske je doživio deseti poraz u sezoni i ostao u donjem dijelu tabele, odnosno na 14. poziciji sa 33 boda.

Daleko od toga da su žuto-crni obezbjedili opstanak, jer sa svega pet poena bježe od Erzurumspora našeg Ibrahima Šehića, koji je u zoni ispadanja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti