Pjanić je izbjegao kaznu nakon jednog duela sa Lionelom Messijem

Ekipa sa Camp Noua nema baš najbolja iskustva sa glavnim sudijom za meč polufinala Lige prvaka

Katalonci u strahu zbog sudije za meč polufinala: Sjećate li se kako je Pjaniću progledao kroz prste

S. Pašalić

Barcelona će u srijedu na Camp Nou ugostiti Liverpool u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Poznat je i sudija za prvu utakmicu polufinala između Barcelone i Liverpoola, a katalonski mediji ga nisu oduševljeno dočekali.

Holanđanin Bjorn Kuipers bit će čovjek koji će dijeliti pravdu na ovoj utakmici, a statistika ne ide u prilog Barceloni kada Kuipers sudi katalonskom klubu pa je i razumljivo loše raspoloženje u katalonskim medijima .

Mundo Deportivo je istakao kako je tokom godina sudio u osam utakmica u kojima je igrala Barcelona. U tri utakmice Katalonci su pobijedili, jednom su izgubili, dok su četiri utakmice završile neriješenim rezultatom.

Pobjede su došle protiv Dinamo Kijeva 2009. godine, Milana u četvrtfinalu 2012. i protiv Porta u Super Kupu 2011. godine.

Ali, Mundo je bio kritičan prema Kuipersu i pored pobjede u Portu. Sve ostale utakmice koje je Kuipers sudio Barceloni su završile neriješeno s izuzetkom čuvene utakmice protiv Celtica u grupnoj fazi koju je škotski tim dobio sa 2:1.

Posljednji put kad je Kuipers bio sudja u utakmici Barcelone bila je uzvratna utakmica četvrtfinala protiv Juventusa 2017., koja je završio 0-0 nakon što je Juventus pobijedio u prvoj utakmici sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mundo je bio kritičan prema Kuipersu jer je dao žuti karton Neymaru, dok je Miralem Pjanić izbjegao kaznu nakon duela s Lionelom Messijem.

List kaže da Kuipers ima "reputaciju previše tolerantnog sudije, kojem treba vremena da nešto dosudi".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.