Novac čini svoje: Potvrđeni datumi, novi format i mjesto odigravanja španskog Superkupa

Ništa više neće biti isto

Novac čini svoje: Potvrđeni datumi, novi format i mjesto odigravanja španskog Superkupa · Zvanično

Neko vrijeme se špekulisalo, a danas je postalo zvanično. Kraljevska španska fudbalska federnacija je na današnjem redovnom sastanku odobrila promjene kada je u pitanju španski Super kup.

Ni Španci nisu mogli odoljeti zovu arapskih milijardi i mijenjanju traidicije radi dodatne zarade.

Sasvim drugačiji, novi Superkup Španije će se prvi put igrati u januaru 2020. godine, a na njemu će po prvi put u historiji učestvovati četiri ekipe umjesto dosadašnje dvije.

Superkup Španije tradicionalno je bio duel šampiona ove države i osvajača Kupa Kralja. Godinama unazad su ekipe u Superkupu igrale dvomeč, dok se 2018., po prvi put, igrala jedna utakmica na neutralnom terenu.

Ipak, novi Superkup će se igrati u potpuno novom formatu. Osim što se više neće igrati u augustu, kako je već rečeno - igrat će ga četiri ekipe.

Učesnici će biti finalisti Kupa Kralja i dvije prvoplasirane ekipe LaLige. U slučaju da se ekipe "preklapaju", u Superkupu će igrati naredna najbolje pozicionirana ekipa u domaćem prvenstvu koja nije izborila finale Kupa Kralja.

Već su poznati i datumi odigravanja utakmica Superkupa 2020. Igrat će se po jedna utakmica i to dva polufinala i finale. Polufinalni susreti će se igrati 8. i 9. januara, a finale 12. januara.

Novina je i da se Super kup neće igrati u Španiji. Od 2020. godine će se ovo takmičenje održavati u Saudijskoj Arabiji. Za sada se špekuliše da je dogovoreno da se španski Superkup u ovoj državi igra narednih šest godina.

Podsjetimo, posljednji osvajač španskog Superkupa bio je Atletico Madrid koji je savladao Sevillu. Ova utakmica je odigrana u Maroku.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Nije Atl madrid posljenji osvajača super kupa nego Barselona.
1 0
teddy sheringham
Krelci, nije Atletico, Barcelona. Cccc....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi