Čak pet konkurenata

Nijedna trka nije zanimljiva kao ona u Italiji za četvrto mjesto

Edmir Škorić

Pobjedom Atalante nad Udineseom, dodatno se "zakuhalo" u borbi za četvrto mjesto u Seriji A.

Već izvjesno vrijeme se vodi ta trka za četvrto mjesto u Italiji, ali kako se bliži kraj prvenstva, neizvjesnost je sve veća. Isprva je djelovalo da će Milan i Roma da vode borbu za broj četiri, a sada se u trku uključuju još tri ekipe - Atalanta, Torino i Lazio.

Sada je Atalanta u najboljoj poziciji, jer se nalazi na četvrtom mjestu sa 59 bodova, Roma je peta sa 58, Torino šesti sa 56 bodova, koliko ima i sedmoplasirani Milan.

Dakle, tri boda dijele četvrti u sedmu ekiou lige, a do kraja sezone ostalo je da se odigraju četiri kola.

U 35. kolu bit će zanimljivo jer Atalanta gostuje Laziju, Roma ide u Đenovu, a Torino Juventusu, dok Milanu stiže Bologna.

U 36. kolu sljedeći parovi: Cagliari - Lazio, Fiorentina - Milan, Atalanta - Genoa, Roma - Juventus.

U 37. kolu igraju Sassuolo - Roma, Juventus - Atalanta, Lazio - Bologna i Empoli - Torino.

U posljednjem 38. kolu Torino igra protiv Lazija, Milan gostuje SPAL-u, Roma dočekuje Parmu, a Atalanta Sassuolo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dakle, svi imaju barem po jednu tešku utakmicu i svi su u igri za četvrto mjesto, ali samo jedan tim može da se pridruži Juventusu, Napoliju i vjerovatno Interu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.