Atalanta se mučila, ali na kraju došla do zlatne pobjede i zasjela na četvrto mjesto

Serija A

Atalanta se mučila, ali na kraju došla do zlatne pobjede i zasjela na četvrto mjesto

Edmir Škorić

Atalanta je u okviru 34. kola italijanske Serije A ugostila Udinese, te je slavila s 2:0.

Atalanti je bila neophodna pobjeda u borbi za Ligu prvaka, a u Bergamu su strepili do samog kraja. Golove odluke postigli su u zadnjih desetak minuta utakmice.

Iako je Atalanta gospodarila terenom od samog početka, bila daleko opasnija i bolja, nije uspjela da do poluvremena stigne do pogotka.

Kako je vrijeme odmicalo, nervoza među domaćim igračima je bivala sve veća. Kružili su oko šesnaesterca gostiju iz Udina da bi do gola stigli u 81. minuti.

Dosuđen je penal za crno-plave. a De Roon je bio siguran s bijele tačke za velika tri boda ove ekipe. Sve je ovjerio Mario Pašalić golom u 86. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta sada ide na četvrto mjetso s 59 bodova i ako do kraja upiše sve pobjede, ide u Ligu prvaka. Međutim, neće biti lako, pošto samo bod manje ima Roma, a tu su još i Torino i Milan sa po 56 bodova, dok Lazio ima 55.

U narednom kolu Atalanta gostuje Laziju i upravo taj meč bi mogao donijeti neke konkretnije odgovore po pitanju toga ko ide u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi