Brazilcu se ispunjava želja?

Igrač pristao, a i Manchester City će - Inter dobija pojačanje?

Ako je vjerovati uvijek dobro upućenom italijanskom transfer guruu Gianluci Di Marziju, Inter bi se ovog ljeta mogao pojačati iz Manchester Cityja.

Interes Intera za Cityjevog Danila postoji već neko vrijeme, a prije par sedmica su Nerazzurri navodno napravili prve konkretne korake u cilju realizacije njegovog transfera.

Danas Di Marzio tvrdi da je Danilo već rekao "da" Interu jer žarko želi zaigrati u Italiji što bi za njega bilo ispunjenje sna.

Pretpostavljalo se da bi primanja mogla predstavljati prepreku Danilovom transferu s obzirom da mu Inter nije u mogućnosti dati onakvu platu kakvu ima u Cityju.

Danilo u Cityju zarađuje oko 4.5 miliona eura godišnje, dok bi mu Inter mogao dati ugovor na četiri ili pet godina prema kojem bi zarađivao 3.5 miliona eura.

Navodno je Danilo spreman prihvatiti manja primanja, a Di Marzio tvrdi da ni Manchester City nema ništa protiv njegovog transfera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Građani namjeravaju sačekati kraj sezone i onda donijeti konačnu odluku o Danilu. Ukoliko ga odluče prodati veruje se da će za njegov trasfser tražiti 15 miliona eura i dodatne bonuse.

Danilo je u Manchester City stigao na ljeto 2017. godine iz Real Madrida za 30 miliona eura, ali se nije naigrao na Etihadu. Njegov ugovor sa Građanima važi do 2022. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.