Mnogi fudbaleri ovog ljeta će promijeniti ekipe. Nekima od njih ugovori ističu sa aktuelnim klubovima, a velika su imena (Foto. EPA)

Nekoliko velikih imena traži nove klubove

Idealnih 11 koji su ovog ljeta slobodni igrači

Midhat Šljivak

Ljetni prelazni rok sve je bliži i sigurno je da će nam najveći evropski klubovi donijeti veliki broj novih potpisa.

Međutim, realno je očekivati da će određeni fudbaleri napustiti najbolje timove, a Sky Sports je odabrao najboljih 11 kojima ističe ugovor.

Njihov izbor je poprilično interesantan. Naravno, većina fudbalera je iz engleske Premier lige, a iz ostalih liga su tu samo dvojica.

Mjesto u ekipi iz ostalih liga dobila su samo dvojica fudbalera. To su Adrien Rabiot (PSG) i Mario Balotelli (Marseille).

Interesantno je da ovog ljeta 857 fudbalera iz šest najjačih liga Evrope ostaje bez ugovora, a Sky Sports smatra da je ovo 11 najboljih:

Golman: Willy Caballero (Chelsea)

Odbrana: Vincent Kompany (Man.City), David Luiz (Chelsea), James Milner (Liverpool), Nacho Monreal (Arsenal).

Vezni red: Ander Herrera (Man.Utd), Adrien Rabiot (PSG), Juan Mata (PSG), Danny Welbeck (Arsenal).

Napad: Daniel Sturridge (Liverpool), Mario Balotelli (Marseille).

Tu su naravno i fudbaleri koji nisu uvršteni u najbolji tim, a bili su jako blizu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.