Vidić postaje trener, već ima ponudu za posao

Legendarni stoper Manchester Uniteda

Vidić postaje trener, već ima ponudu za posao

Nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda Nemanja Vidić odlučan je u namjerama da postane fudbalski trener. 

Otkako je stavio tačku na igračku karijeru, Vidić (37) se najčešće može vidjeti u ulozi ambasadora Manchester Uniteda, međutim vrlo brzo bi mogao uskočiti u trenersko odijelo jer bi u narednim mjesecima trebao da dobije licencu.

Da mu je cilj okušati se u novoj ulozi nagovijestio je Vidić još 2016. godine.

"Volio bih biti trener, to je ono o čemu razmišljam. Želim posjetiti neke dobre trenere i napraviti nešto u budućnosti u tom poslu", izjavio je proslavljeni srbijanski fudbaler.

Završni kurs za dobijanje UEFA-ine Pro licence Vidić je upisao u Engleskoj i trenutno je najzvučnije ime među polaznicima, među kojima su još David James, Nicky Butt, Steven Reid, James Beattie..., a inostrani mediji špekulišu da će prvi angažman dobiti upravo u Manchester Unitedu s kojim je u prošlosti osvojio sve što se moglo osvojiti.

Vidić bi trebao dobiti mjesto u stručnom štabu Manchester Uniteda, tačnije bio bi desna ruka menadžera Ole Gunnara Solskjaera, a pregovori s potpredsjednikom kluba Edom Woodwardom su u završnoj fazi.

Špekuliše se također kako će od legendi Manchester Uniteda posao na Old Traffordu dobiti još Rio Ferdinand i Darren Fletcher, ali za njih se funkcije još traže.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju Vidić, on je za Manchester United igrao u razdoblju od 2006. do 2014. godine i u dresu Crvenih đavola je odigrao ukupno 300 utakmica. Pritom je postigao 21 pogodak i upisao pet asistencija.

Kroz karijeru je Vidić još nastupao za Crvenu zvezdu, Spartak iz Moskve i Inter.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi