Veliki navijač Manchester Uniteda ipak kupuje Chelsea?

Sve je moguće...

Veliki navijač Manchester Uniteda ipak kupuje Chelsea?

Već neko vrijeme kruže glasine da bi Roman Abramovič mogao prodati Chelsea iako sa Stamford Bridgea konstatno stižu tvrdnje da ruski milijarder nema nikakvu namjeru prodavati klub.

Ipak, glasine su se ponovo intenzivirale, a u prvom planu je ponovo Jim Ratcliffe - najbogatiji Britanac.

Tvrdnje da je Jim Ratcliffe među potencijalnim mušterijama su se pojavile prošle godine, a tada su se pojavile i informacije da je on već boravio u trening kompleksu Chelseaja, te da mu je osoblje kluba omogućilo "razgledanje" istog.

Iako je tada demantovao ovakve navode, sada je Ratcliffe potvrdio da je zaista bio u razgledanju Chelseajeovg kompleksa, a kako u svojim zadnjim izjavama nije želio odbaciti mogućnost kupovine londonskog kluba, britanski mediji su ponovo "zagrizli" i smatraju da bi veliki posao mogao biti na pomolu.

"Nikada neću reći da nije moguće, ali ne znam gdje će nas odvesti ovi razgovori", odgovorio je Ratcliffe na pitanje o mogućnosti kupovine Chelseaja.

Ipak, treba istaći da još nije došlo do direktnog sastanka između Ratcliffea i Abramoviča koji navodno vjeruje da njegov klub vrijedi četiri milijarde funti i ni penija manje.

Ratcliffe već neko vrijeme želi proširiti svoje poslovanje na engleski fudbal, a za sada je najbliži kupovini Chelseaja iako je, po sopstvenom priznanju, veliki navijač Manchester Uniteda.

"Veliki sam navijač Manchester Uniteda. Tačnije, trenutno sam navijač Manchester Uniteda na mukama - ako ćemo iskreno", otkrio je Ratcliffe, pa se potom osvrnuo i na fudbal kao poslovni poduhvat:

"Umočili smo prst u fudbal, to je puno drugačiji sport od ostalih, poprilično komplikovan sport, komplikovan svijet... Učimo o fudbalu. Kupili smo klub u Švicarskoj i to je bilo izuzetno edukativno."

Inače, Retcliffe je osnivač i vlasnik Ineos Grupe, multinacionalne kompanije iz oblasti hemijske industrije. Ineos Grupa je od 2017. godine vlasnik švicarskog fudbalskog kluba Lousanne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema prošlogodišnjoj listi Sundeay Timesa, Ratcliffeovo bogatstvo se procjenjuje na 21 milijardu funti, dok je po istoj Abramovičevo oko 9.3 milijardi.

Treba dodati da će Ratcliffe imati žestoku konkurenciju ukoliko Abramovič zaista odluči prodati Chelseaja jer je za ovaj klub mnogo zainteresovanih, pa se odavno špekuliše i da bi novi vlasnici Plavaca mogli biti iz Saudijske Arabije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi