Moyes: Od mog odlaska nema velike razlike u Unitedu
EPA

Škot smatra da klub nije napredovao

Moyes: Od mog odlaska nema velike razlike u Unitedu

Kruna karijere za Davida Moyesa, bez dvojbe, bilo je vođenje Manchester Uniteda.

Da dođe na kultni Old Trafford ovom škotskom stručnjaku preporuka su bili sjajni rezultati koje je prethodno bilježio s Evertonom, no na klupi Manchester Uniteda se nije zadržao i otpušten je nakon manje od jedne sezone.

No, sve do danas se nije pojavio stručnjak koji bi Manchester Unitedu vratio šampionski naslov koji je posljednji put osvojen u sezoni 2012/2013. kada je klubom kormilario legendarni Sir Alex Ferguson.

"Od trenutka kada sam ja preuzeo Manchester United, pa do sada, ne postoji neka velika razlika", mišljenja je Moyes, koji je potom nastavio:

"Kada sam ja stigao bila je potrebna promjena kod samih igrača, a to ne dolazi preko noći. Za ove četiri godine klub uopšte nije mnogo napredovao. Sve je isto, i dalje postoji potreba za promjenama. Dakle, sve ovo vrijeme se nije iskoristilo baš na pravi način", dodao je Moyes u razgovoru za Talk Sport.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U deset mjeseci pod vodstvom Davida Moyesa, Manchester United je izgubio šest ligaških utakmica kod kuće, ispao je u FA Cupu od Swanseaja, dok im je istu sudbinu u Capital One Cupu priredio Sunderland.

Moyes u međuvremenu nakon otkaza u Manchester Unitedu kao trener radio u Real Sociedadu, Sunderlandu i West Hamu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi