Mladi stručnjak ima autoritet

Da s Gattusom nema šale pokazuju i dešavanja s današnjeg treninga Milana

Admin Čaušević

Gennaro Gattuso je ostao upamćen kao veoma agresivan i temperamentan igrač zbog toga ne čudi zašto kao trener u svlačionici automatski ima autoritet. 

Tiemoue Bakayoko je jučer zakasnio na trening Milana što je razljutilo Gatussa, ali i njegove saigrače.

Agent ovog fudbalera je u razgovoru za italijanske medije istakao kako postoji jasan razlog zašto je njihov klijent zakasnio na trening.

U dopisu kojeg su poslali tvrde da je Bakayoku na putu do trening-centra nestalo benzina i da je to bio razlog kašnjenja. Također, tvrde da mu nedostaje i vozačkog iskustva i da je to jedini uzrok što mu se ovakva situacija dogodila.

Na današnjem treningu Bakayoko se morao izviniti treneru i saigračima zbog jučerašnjeg događaja nakon kojeg je kaženjen s 90.000 eura.

Veznjak je okupio ekipu te im priznao kako je pogriješio, a zatim je razgovarao s Gatussom kako bi razriješio eventualne nesuglasice.

Cilj mu je bio da ohrabri ekipu pred odlučujuće utakmice u Seriji A i borbu za Ligu prvaka koja je pod znakom pitanja nakon poraza od Torina u posljednjem kolu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Bakayoko je član Chelseaja. U londonski klub se želi i vratiti nakon što završi ova sezona, jer je u Italiji u posljednje vrijeme često izložen rasističkim ispadima.

Vrijeđali su ga posebno navijači Lazija. Bakayoko to ne želi više da trpi i obećao je da se nakon završetka sezone nikada više neće vratiti u Italiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.