Gattuso trenira strogoću nad igračima, oni bjesni zbog toga

Šta se dešava sa Milanom?

Gattuso trenira strogoću nad igračima, oni bjesni zbog toga

S. Grebović

Ekipa Milana upala je u veliku rezultatsku krizu u, vjerovatno, najgorem mogućem trenutku sezone.

U posljednjih osam utakmica u svim takmičenjima, Rossoneri su doživjeli čak pet poraza i tako sebi zakomplikovali život kada je u pitanju plasman na neku od pozicija koje naredne sezone vode u Ligu prvaka.

Torino ih je pobjedom 2:0 u prošlom kolu pretekao na tabeli, tako da Milan sada zauzima šedmu poziciju sa 56 osvojenih bodova. Eliminacija iz polufinala kupa Italije nakon poraza od Lazija upotpunila je crnu seriju Milaneza.

Čak je i Krzysztof Piatek upao u krizu. Poljska senzacija koja je po dolasku na San Siro rešetala gdje je stigla. Posljednji pogodak je postiglao prije gotovo mjesec dana u derbiju protiv Juventusa u kojem je njegova ekipa poražena sa 2:1.

Međutim, nisu samo rezultati problem. Bakayoko je prije neki dan zakasnio na trening, zbog čega je Gennaro Gattuso doslovno 'poludio'. Jedan je pogrešio, kazna za sve, čitava ekipa ide u kazneni karantin sutra od 16 sati, pa sve do narednog meča protiv Bologne u ponedeljak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igračima se to nije nikako svidjelo, ali nije odustao. Mnogi analitičari smatraju da će se ovim samo pogoršati odnosi unutar ekipe kao i da nema više nikakv autoritet kod igrača.

Što se tiče Bakayoka, sasvim je sigurno da njega čeka ogromna kazna, a sada u pitanje dolazi i ono što je bilo izvjesno, a to je otkup njegovog ugovora od Chelseja.
 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije