Mateja Kežman je tada bio jedan od najskupljih igrača

Kako je izgledao PSG prije deset godina? Situacija se drastično promijenila

S. Pašalić
Teme:

Kada je Qatar Sports Investments (QSI) 2011. godine kupio 70 posto dionica PSG-a, ovaj klub je bio prosječan u francuskom prvenstvu.

Prije osam godina, kada su bogati Arapi kupili klub, najpoznatiji igrači ekipe bili su Ludovic Giuly, koji je bio pri kraju karijere, te Claude Makelele koji je tada u Parizu igrao svoju posljednu sezonu i tu je i završio igračku karijeru. Za ostatak ekipe iz 2011. godine vjerovatno niste ni čuli...

Tri godine ranije najskuplji igrač PSG-a je bio Rothen koji je vrijedio 8 miliona eura, a slijedio je Giuly koji je vrijedio 7 miliona, te Makelele i Mateja Kežman koji su vrijedili 6 miliona.

Te sezone je PSG završio na 6. mjestu, a deset godina kasnije stvari su se drastično promijenile.

Najskuplji igrač Parižana danas je Kylian Mbappe koji vrijedi 200 miliona eura, a odmah iza njega je Neymar koji vrijedi 180 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je u sezoni 2018/2019 osvojio 85 bodova i osigurao naslov prvaka, a recimo Marquinos koji vrijedi 60 miliona eura je skuplji nego deset najskupljih igrača PSG-a iz sezone 2008/2009.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.