Neymar može da ode iz PSG-a naredne godine, ali ima jedan "mali" uslov

Parižani žele 170 miliona eura

Neymar može da ode iz PSG-a naredne godine, ali ima jedan "mali" uslov

Edmir Škorić

PSG je spreman da proda Neymara, ali tek od 2020. godine.

Kako je objavio Mundo Deportivo, Parižani su spremni da sljedećeg ljeta puste Neymara, ali za 170 miliona eura.

Odnos između PSG-a i Brazilca je buran, a nedavno se bivši igrač Barcelone našao na žestokom udaru jer je napao navijača nakon meča finala Kupa protiv Rennesa.

Navodno je ohladio i kod vlasnika kluba Nassera Al-Khelaifija i Neymar će, kako stvari stoje, naredne godine biti prodan.

PSG je Neymara kupio za 222 miliona eura od Barcelone, a za prvi tri sezone nije postavljena odštetna klauzula, mada u ugovoru piše da od 2020. godine može da ide ako neko ponudi 170 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iznos je svakako ogroman, ali na temelju današnjih vrijednosti igrača i Neymarovih kvaliteta, to bi trebalo da bude dovoljno da ga kupe klubovi poput Reala, Barcelone, Bayerna, Manchestera...

Neymar je u PSG došao prije dvije godine, a prethodno je četiri sezone proveo u Barceloni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi