Cavani napušta Park prinčeva, četiri imena u opticaju za njegovo mjesto

Ko će biti nov špic PSG-a?

Cavani napušta Park prinčeva, četiri imena u opticaju za njegovo mjesto

Ugovor Edinsona Cavanija sa PSG-om važi do ljeta 2020. godine, ali su sve prilike da će "El Matador" već ovog ljeta napustiti Park prinčeva.

Navodno je najbolji strijelac u historiji PSG-a odigrao svoje u glavnom gradu Francuske, a "Sveci" su ga odlučili prodati i novac od njegovog transfera iskoristiti za dovođenje novog, mlađeg špica.

Još uvijek nije poznato gdje bi Edinson Cavani mogao nastaviti karijeru, ali je jasno da 32-godišnji Urugvajac itekako još ima šta ponuditi svom klubu, bio to PSG ili neki drugi.

Kada je u pitanju Cavanijeva zamjena, skauti i čelnici PSG-a su se već bacili na posao, a navodno su posebno podcrtali četiri imena.

Prve želje "Svetaca" na ljetnom prelaznom roku, kada je napad u pitanju, su navodno Interov Mauro Icardi i Eintrachtov Luka Jović.

Icardijeva sudbina na Giuseppe Meazzi još nije jasna, ali je jasno da će, ukoliko Argentinac zaista bude napuštao Inter, PSG za njegov potpis voditi borbu sa Juventusom.

I u slučaju Luke Jovića PSG će imati jaku konkurenciju s obzirom da se špekuliše da je srbijanski reprezentativac trenutno najbliži transferu u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ukoliko ne uspije realizovati transfer niti jednog od gore pomenute dvojice, PSG će se, navodno, okrenuti "alternativama".

Ako je vjerovati posljednjim špekulacijama to su Romelu Lukaku (Manchester United) i Moussa Dembele (Lyon).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi