Menadžer Redsa i dalje vjeruje

Klopp: Moramo zabiti Barci najmanje tri, a pritom ne primiti gol. Djeluje nemoguće, ali probaćemo

Edmir Škorić

U utorak navečer Liverpool dočekuje Barcelonu, ali sada ni oni najoptimističniji Redsi ne vjeruju u prolaz u finale Lige prvaka.

Liverpool ima čak tri gola zaostatka (0:3) iz prve utakmice, a uz sve to u revanšu Jurgen Klopp ne može da računa na dvojicu bitnih igrača - Roberta Firmina i Mohameda Salaha.

Klopp je potvrdio da će obojica propustiti duel s Barcom, pa su šanse Redsa sada smanjene na mali procenat.

"Ne događa se baš često da Barca ne postigne gol, a mi moramo dati još barem tri gola. Znam koliko je to veliki izazov. Moramo da se nosimo s ovim. Idemo korak po korak, pa šta bude", kazao je Klopp, dodavši:

"Niko ne bi trebao razmišljati o golu u prvih 10 minuta, moguće je zabiti i tri gola u posljednjih pet minuta. Pokušat ćemo, kao što to uvijek i radimo, bez obzira koliko izgledalo nemoguće".

"Dva najbolja svjetska napadača nisu dostupna sutra navečer, a moramo postići barem tri gola protiv Barcelone". Dok god imamo 11 igrača na terenu, pokušat ćemo", tvrdi Nijemac.

Klopp je također priznao da je zaustavljanje napada Barcelone, posebno Lionela Messija, u taktičkom smislu izazovno, pogotovo s obzirom na lakoću kojom se strana Ernesta Valverdea može prebacivati između 4-3-3 i 4-4-2 formacije.

"Gdje god da igraju Messi i Suarez, teško ih je zaustaviti. Kada riskirate protiv Barce, onda vas kažnjavaju".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Klopp je kazao da je to možda posljednja utakmica u Ligi prvaka u sezoni za Liverpool, pa onda očekuje pravi spektakl na Anfieldu, dobru atmosferu i zabavu. Iz svega toga će, možda, nekim čudom da se desi nešto nevjerovatno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.