Klopp: Ne znam da li ću gledati meč Cityja i Leicestera
Foto: EPA

Trener Redsa pred meč s Barcelonom

Klopp: Ne znam da li ću gledati meč Cityja i Leicestera

S. Bošković

Liverpool će sutra na Anfieldu u uzvratnom susretu Lige prvaka odmjeriti snage s Barcelonom.

Redsi su, unatoč veoma dobroj igri, na Nou Campu poraženi rezultatom 3:0, no propustili su nekoliko veoma dobrih prilika da postignu gol.

Na press konferenciji povodom sutrašnjeg meča novinarima se obratio Jurgen Klopp. Naravno, ovaj press konferencija nije mogla proći bez pitanja o engleskoj ligi i šansama Liverpoola za titulu.

Redsi kolo prije kraja imaju dva boda više od Manchester Cityja, koji večeras igra meč 37. kolo protiv Leicester City, te bi Redse kiks Građana doveo na korak od dizanja pehara.

"Ne znam da li ću gledati večerašnji meč. Utakmica će vjerovatno završiti oko 22h (op.a po britanskom vremenu) i do tada ću vjerovatno znati rezultat. Mi smo igrali protiv Newcastlea prije dva dana. Ekipe koja se na tabeli ne bori ni za šta i odigrali su dobro. To je bila nevjerovatno intenzivna utakmica. Ostaje nam vidjeti šta Leicester može uraditi večeras".

Trener Redsa će pred sutrašnji meč imati i problema s prvim sastavom.

Prvo je za revanš utakmicu "otpao" Roberto Firmino koji već neko vrijeme ima problema s povredom, a sada mu se pridružio i Mohamed Salah koji se povrijedio za vikend protiv Newcastlea.

Salah je ostao ležati na terenu zbog sudara s golmanom protivničkog tima, a na kraju je završio u bolnici jer se sumnjalo da je zadobio potres mozga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, navijači Liverpoola nadali su se da će Egipćanin biti spreman za sutrašnji okršaj protiv Barcelone, ali od toga nema ništa. Prije nekolko trenutaka zvanično je potvrđeno da Salah neće igrati sutra protiv Blaugrane.

Naime, to su potvrdili iz Liverpoola pred press konferenciju pred utakmicu protiv Barcelone. Podjećamo, utakmica se igra sutra na Anfieldu s počekom u 21 sat.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti