"Teže nam je nego Romi prošle godine jer su oni imali gol u gostima i to sve mijenja"

Klopp pred revanš protiv Barcelone

"Teže nam je nego Romi prošle godine jer su oni imali gol u gostima i to sve mijenja"

Endin Čaušević

Liverpool sutra pred svojim navijačima igra protiv Barcelone revanš utakmicu polufinala Lige prvaka.

Redsi su u prvom meču doživjeli težak poraz sa 3:0 iako su odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone. Da stvar bude gora Jurgen Klopp ne može sutra računati na dvojicu najboljih igrača Mohameda Salaha i Roberta Firmina koji imaju problema s povredama.

Njemački stručnjak je održao press konferenciju pred sutrašnju utakmicu, te je poručio da nije očekivao da će imati baš toliki zaostatak za Barcelonom nakon prve utakmice.

"Mohamed Salah neće biti spreman za sutrašnju utakmicu. Bolje mu je, ali neće igrati. Iako neće igrati niti on niti Firmino, pokušat ćemo pobijediti Barcelonu. Nismo očekivali ovoliki zaostatak, no vjerujem da možemo pobijediti uz dobru podršku s tribina. Moramo zabiti četiri gola, a nedostaju nam dva najbolja golgetera na svijetu, što čini stvari puno težima", rekao je Klopp.

Također, poručio je da njegova ekipa mora dati barem tri gola, a pritom ne dopustiti da Barca zatrese njihovu mrežu. Dotakao se i činjenice da je njegovom timu dosta teže nego prošle godine Romi kada je Vučica napravila čudo protiv Barce.

"Ne samo da moramo zabiti puno golova, već moramo spriječiti Barcelonu da oni nama zabiju. No, ovaj tim ima velike mogućnosti i u utakmicu ćemo ući sa 100% snage. U težoj smo situaciji nego Roma prošle godine protiv Barcelone, jer su oni imali pogodak u gostima. To je velika razlika".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na pitanje novinara šta bi promijenio iz prvog duela da može kratko je samo rekao rezultat i nasmijao sve prisutne.

"Moj tim igra treći meč u šest dana, dok je Barça imala mogućnost odmoriti ekipu te se i tu nalazi još jedna velika razlika. Što hoću promijeniti iz prvog susreta? Rezultat", rekao je kroz smijeh trener Redsa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi