Sarri je osigurao Ligu prvaka sa Chelseajem, ali je i dalje na meti navijača

Trener Chelseaja bi se mogao vratiti u Italiju

Nakon što je Conte odbio Romu, Vučica krenula po Maurizija Sarrija

S. Pašalić

Roma je spremna krenuti u pregovore s Maurizijom Sarrijem nakon što je Antonio Conte odbio ponudu italijanskog kluba.

Conte je bio prvi izbor Rome da naslijedi Claudia Ranierija ovog ljeta, ali 49-godišnjak je odbacio njihovu ponudu u nadi da će dobiti neku bolju.

Sarri je broj dva na popisu Rome, a izvori u Italiji vjeruju da će 60-godišnjak biti otvoren za povratak u svoju domovinu.

Interesovanje Rome bi također spasilo Chelsea od nezgodne odluke o njihovom treneru, koji je uspio vratiti klub u Ligu prvaka, ali ostaje nepopularan kod velikog broja navijača.

Sarri je nekoliko puta ove sezone bio na meti navijača, a kada ih je pokušao okriviti za neuspjeh kluba oni su mu poručili kako nije normalan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chelsea je par puta ove sezone bio na korak da Italijanu uruči otkaz, ali je na kraju ipak ekipu izvukao iz loših serija i osigurao Ligu prvaka za narednu sezonu, a mogao bi odvesti klub i do finala Evropa lige nakon što je njegov tim odigrao 1:1 na gostovanju kod Eintrachta iz Frankfurta u prvoj utakmici polufinala ovog takmičenja

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.