Tahirović (desno)

Laskavo priznanje za mladog defanzivca

Navijači Jedinstva Tahirovića izabrali za najboljeg igrača sezone

Samir Mlaćo

Kako se bliži kraj sezone, tako i navijači klubova u našoj zemlji počinju sa biranjem najboljih pojedinaca.

Tako je i u bihaćkom Jedinstvu gdje je najveći broj glasova osvojio mladi defanzivac Adi Tahirović koji je svojim sjajnim i borbenim partijama osvojio srca navijača.

Tahirović je na mala vrata stigao u Jedinstvo, ali vrlo brzo postao nezamjenjivi član prve postave i važna karika u timu Vlade Jagodića. U dosadašnjem dijelu sezone upisao je 23 nastupa i jednu asistenciju, a zbog tri žuta kartona propustio je meč prošlog kola protiv Goražda i to se odmah osjetilo u igri Bišćana. Upisali su poraz od čak 6:1.

Tahirović će gotovo sigurno napustiti Jedinstvo, a saznajemo da je na njegovu adresu pristiglo par ponuda iz inostranstva. Za SportSport.ba ističe da o tome ne razmišlja, tačnije da je skoncentrisan samo na igre u Jedinstvu i završetak sezone.

"Prvo želim da se zahvalim navijačima. Svakako da mi mnogo znači njihova podrška i povjerenje koje su odlučili da mi pruže, te će to svakako biti motiv više do kraja sezone. Kada su ponude u pitanju, zaista sam skoncentrisan samo na Jedinstvo i želim da sezonu završimo što boljim uspjehom. Onda slijedi pauza, pa ćemo vidjeti", kazao je Tahirović za SportSport.ba.

Tahirović je u Jedinstvo stigao iz švedskog Linkoping Cityja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.