Sve opcije su otvorene

Buran dan u Torinu, Agnelli odgodio putovanje: Ko će biti novi trener Juventusa?

Admin Čaušević

Massimilliano Allegri će nakon pet godina napusiti Juventus. U taj ishod ubijeđena je većina italijanskih medija. Izuzetak je Sky Sport.

Kasno sinoć na Apeninima je odjeknula vijest da Allegri sigurno odlazi sa klupe Bianconera, te da najveće šanse da ga zamijeni ima Antonio Conte.

Međutim, tokom dana stvari su se promijenile. Ugledni Sky Sport je izvjestio da je Conte dogovorio preuzimanje Intera, dok i gazda Andrea Agnelli nije za povratak bivšeg trenera i kapitena Juventusa zbog načina na koji je napustio klub 2014. godine.

Fabio Paratici i Pavel Nedved također imaju svoje adute. Gazzetta dello Sport navodi da su operativci Juventusa za to da Allegrija naslijedi Simone Inzaghi. Dugogodišnji trener Lazija koji s Nebeskoplavim radi odličan posao i prijatelj je s Paraticijem od djetinjstva.

Kao moguće rješenje se spominje i Siniša Mihajlović. Hipoteza koja i nije baš izvodljiva uzimajući u obzir prošlost sadašnjeg trenera Bologne jer je ranije vodio Milan te je igrao u Interu.

Agnelli je danas trebao otputovati u Nyon gdje ima obaveza kao predsjednika ECA-e, ali je odgodio to putovanje kako bi se riješilo pitanje trenera. U trening kampu Continassa se jutros stigli Paratici i Nedved.

U narednim danima će Agnelli održati sastanak s Allegrijem na kojem će se razgovarati o budućnusti italijanskog trenera. Sky Sport ne isključuje opciju produženja saradanje ukoliko se ispune određeni uslovi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko se obje strane dogovore oko zajedničkih ciljeva, odnosno oko situacije pojedinih igrača kao što su Paulo Dybala i Mario Mandžukić ugovor koji ističe 2020. godine će biti produžen, u suprotnom doći će do sporazumnog raskida.

Allegri se Juventusom osvojio 11 trofeja te izborio plasman u dva finala Lige prvaka. U posljednje vrijeme na udaru je navijača isključivo zbog neatraktivne igre Bianconera iako raspolaže odličnim igračim kadrom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.