Max Allegri na kraju sezone napušta Juventus!
Juventus nakon još jednog neuspjeha u Ligi prvaka očigledno želi krenuti drugim putem i sa Allegrijem će se rastati na kraju sezone (Foto: EPA)

Zvanična potvrda stiže danas

Max Allegri na kraju sezone napušta Juventus!

Midhat Šljivak

Massimiliano Allegri odveo je ove sezone torinski Juventus do osme uzastopne titule prvaka Italije.

Ovom stručnjaku je ovosezonski Scudetto peti sa Starom damom, a prema svemu sudeći i posljednji, jer će prema pisanju brojnih italijanskih medija, Allegri danas saopštiti da napušta klubu Bianconera.

Iako su i klub, a i sam Allegri izlazili u javnost sa riječima kako žele nastaviti saradnju, očigledno je da tako neće biti i navodno bi danas 51-godišnji stručnjak trebao saopštiti da odlazi iz Torina.

Glavni favorit za preuzimanje klupe Bianconera je njihov nekadašnji trener Antonio Conte, ali on još nije siguran dogovor, jer ga želi i Inter.

Sa druge strane Allegri će vjerovatno put Pariza, gdje će na klupi PSG-a zamijeniti njemačkog stručnjaka Thomasa Tuchela, koji je imao sezonu za zaborav na klupi francuskog prvaka.

Allegri imao svojih pet minuta: Čujem da dolazi Conte?

Trener torinskog Juventusa Massimiliano Allegri imao je iza sebe buran period.

Poslije utakmice sa Interom prilikom intervjua za Sky Sport Allegri se žestoko posvađao da Danieleom Adanijem, gostom-komentatorom te bivšim igračem Intera, Brescije, Fiorentine, Lazija i još nekih klubova s Apenina.

Nakon toga je najavio da više nikada neće nikom reći nijednu riječ.

"Dosta. Više neću nikom reći nijednu riječ. Zapamtite to", rekao je izuzetno ljutiti Allegri.

Ipak, zvanične press-konferencije Allegri mora da ispoštuje, pa je ponovo imao blaži sukob sa predstavnicima sedme sile.

Nervirala su ga pisanja o tome kako je njegova pozicija u klubu pod upitnikom, posebno jer su pojedini mediji u Italiji objavili kako se na trenersku klubu vraća Antonio Conte.

"Conte se vraća? Novinari mogu pisati šta god žele. Uvijek je ista priča", rekao je Conte, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Iz godine u godinu pišu kako ću napustiti Juventus, a ja sam ovdje već pet sezona. Mi već planiramo narednu sezonu skupa i imamo mjesec dana za to", istakao je Allegri.

Ipak, očigledno da su novinari na kraju bili u pravu i Allegri je pred odlaskom sa klupe Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
Povesti će i Mireta sa sobom !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi