Sky Sport: Conte odabrao novi klub
Foto: EPA

Vraća se nakon pauze

Sky Sport: Conte odabrao novi klub

Inter bi u narednu sezonu mogao ući s novim trenerom.

Pod Spalletijevim vodstvom Nerrazurri su trenutno treći u Seriji A i na korak da drugu sezonu zaredom igraju u Ligi prvaka, no svejedno 60-godišnji strateg bi mogao dobiti otkaz, a na njegovo mjesto doći - Antonio Conte.

Tako barem javljaju italijanski mediji, uključujući i Sky Sport, koji je uvjeren da je doskorašnji trener Chelseaja skoro pa dogovorio preuzimanje trenerske klupe Intera o čemu se u posljednjih nekoliko nedjelja uveliko i nagađalo.

Nije tajna da između glavnog menadžera kluba Beppea Marrotte i iskusnog trenera vlada veliko poštovanje, a uz to kineski investitori odlučni su da naprave ozbiljan projekat u budućnosti, što se svakako poklapa sa Conteovim željama.

"Presudit će projekat"

Conte je, s druge strane, još tajanstven po pitanju budućnosti. Barem kada su u pitanju medijski istupi.

"Još uvijek ne znam koju ponudu ću prihvatiti. Odabrat ću tim sa projektom koji mi je uvjerljiv", kazao je Conte iako mediji u Italiji smatraju kako se radi o završenoj stvari.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Conte je u karijeri vodio Sienu, Arezzo, Bari, Atalantu, Sienu, Juventus, reprezentaciju Italije i Chelsea, a osvojio je Seriju B s Barijem, tri prvenstva Italije sa 'starom damom', te Premiership i FA Kup sa londonskim 'plavcima'.

Vrijedi podsjetiti da se osim Intera kao naredna stanica u Conteovoj karijeri spominje još Roma.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi