EPA

Šuška se o odlasku iz Barcelone

Rakitićev agent: Sretan je u Barceloni, ali...

U španskim medijima sve su češće špekulacije o tome kako bi Ivan Rakitić mogao napustiti Barcelonu.

Rakitić je već godinama standardni igrač Barcelone, s ovim klubom je osvojio sve što se moglo osvojiti, a njegovoj eri na Camp Nou mogao bi doći kraj u narednim mjesecima.

Iako je Rakitić u medijskim istupima često naglašavao da je sretan u Barceloni i da o odlasku uopće ne razmišlja, ispadanje iz Lige prvaka i katastrofalna partija koju je pružio u porazu od Liverpoola navodno su rezultirali time da u katalonskom timu razmišljaju da ga prodaju.

Za Rakitićevim uslugama od ranije vlada veliko interesovanje, javljao se Paris Saint-Germain u nekoliko navrata, a Španci su jučer izvijestili da je puno bliže Interu čiji čelnici su navodno već uspostavili kontakte s njegovim agentom i bratom Dejanom.

Po pitanju cijele situacije oglasio se i sam Dejan.

"Situacija je takva da je Rakitić vrlo sretan u Barceloni, što je dio jednog od najvećih klubova na svijetu, ali nemoguće je predvidjeti šta će se dogoditi u budućnosti. Sezona još traje", kazao je Dejan Rakitić za Tuttomercatoweb.

Nije na tome stao...

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U ovom trenutku maksimalno je usredotočen na finale Kupa Kralja kako bi osvojio s Barcelonom još jedan trofej. On iza sebe ima sjajnu sezonu, bez obzira na ono što se dogodilo na utakmici protiv Liverpoola", poručio je Dejan koji se brine o Rakitićevoj karijeri.

Reprezentativac Hrvatske je od dolaska iz Seville odigrao 265 utakmica za Barcelonu i pritom postigao 34 pogotka uz 36 asistencija. Sa Blaugranom je osvojio 13 trofeja, uključujući i Ligu prvaka 2015. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.