Barcelona će "opuhati" Ajax: Na Camp Nou ne dolaze samo De Jong i De Ligt

Još jedan igrač na meti Katalonaca

Barcelona će "opuhati" Ajax: Na Camp Nou ne dolaze samo De Jong i De Ligt

E. Čaušević

Barcelona se sprema za velike promjene ovog ljeta u igračkom kadru nakon još jedne blamaže u Ligi prvaka.

Katalonski klub će vjerovatno s duplom krunom završiti i ovu sezonu, ali glavni cilj nije ispunjen, a to je naravno osvajanje Lige prvaka. Već se uveliko špekuliše da će na Camp Nou biti velikih promjena u igračkom kadru.

Tamošnji mediji ovih dana pišu da će Barcelona na transfer listu staviti čak desetoricu igrača, te da žele podmladiti tim. Također, velike šanse su da će i trener Ernesto Valverde dobiti otkaz, a ko će doći umjesto njega još uvijek nije poznato.

Ono što je zvanično jeste da Frenkie de Jong stiže u Barcu na kraju sezone iz Ajaxa za 75 miliona eura, a njemu bi se trebao pridružiti i najbolji drug Matthijs de Ligt koji je u završnim pregovorima s Kataloncima.

No, Mundo Deportivo prenosi da Barcelona na meti ima još jednog igrača Ajaxa. To je Donny van de Beek koji je fantastičnim igrama u Ligi prvaka privukao interes evropskih velikana.

Ovaj 22-godišnjak je na meti Bayerna i Liverpoola, a sada se u to uključila i Barcelona. Oni žele igrati na kartu da će u timu biti De Jong i De Ligt i da bi Van de Beeku bilo dosta lakše da se uklupi u tim Barcelone nego neki drugi.

Navodno, Ajax neće kočiti odlazak ovog mladog igrača, ali su jasno poručili zainteresovanim klubovima da neće prihvatiti ništa manje od 45 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ljeto 1998. godine Barcelona je također iz jednog kluba dovela čak trojicu igrača, a tada su poslovali s Real Sociedadom. Moguće je da ćemo 21 godinu poslije vidjeti identičnu saradnju s Ajaxom.

Van de Beek je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Ajaxa odigrao 55 utakmica i postigao je 16 golova uz 12 asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi