Shane Duffy pred sutrašnji duel Brightona i Manchester Cityja

"Navijači Evertona traže da ih pustimo, ali mi želimo Cityju pokvariti slavlje"

Sutra ćemo svjedočiti raspletu borbe za titulu prvaka Engleske - Manchester City u zadnje kolo ulazi sa bodom prednosti nad drugoplasiranim Liverpoolom.

U slučaju pobjede Građana nad Brightonom Redsi ne bi mogli učiniti ništa da osujete izabranike Pepa Guardiole i ponovo bi ostali "kratki" u lovu na prvu titulu u skoro tri desetljeća.

Dok City bude igrao svoju utakmicu u Brightonu, Liverpool će na svom terenu odmjeravati snage sa Wolverhamptonom, pa je jasno da nas očekuje uzbudljiv zadnji dan sezone Premiershipa. Osim u slučaju da City rano riješi sve dileme oko pobjednika.

Ipak, u Brightonu će se potruditi da se to ne desi, a defanzivac ove ekipe Shane Duffy poručuje da on i njegovi saigrači žele pokvariti slavlje Građanima.

Inače, Duffy je ove sezone bio najbolji igrač Brightona koji je uspio izboriti opstanak u eliti.

"Svi igrači su željni da pokvare slavlje. Nekolicina navijača Evertona mi je slala poruke da ih pustimo, ali ja sam profesionalac. Nisam više u Evertonu. Sada sam u Brightonu i to je moj klub", izjavio je Duffy.

Duffy je prošao omladinsku školu Evertona i sam se deklasirao kao navijač ovog kluba, a sada je svjestan da može odigrati veliku ulogu u Liverpoolovom mogućem osvajanju titule prvaka Engleske. Nije potrebno podsjećati na rivalstvo Liverpoola i Evertona, ali 27-godišnji štoper želi odigrati najbolje što može i pomrsiti račune Cityju.

"Ne možemo se uvlačiti u rasporavu o tome da li ćemo nekima učiniti uslugu ili ne. Siguran sam da navijači Crystal Palacea nisu željeli da njihov tim pobijedi protiv Cardiffa prošlog vikenda i tako potvrdi opstanak Brightona, ali mi smo fudbaleri. Imamo posao koji moramo odraditi", nastavio je Duffy, pa, između ostalog, istakao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Oni imaju igrače svjetske klase koji su sposobni nositi se s pritiskom, a ako ćemo iskreno, da im je neko ponudio priliku da za osvajanje titule igraju protiv Brightona sigurno bi je prihvatili. Ali mi želimo pobijediti jedan od najboljih timova na svijetu i učiniti ovaj klub ponosnim."

Sve utakmice posljednjeg, 38. kola Premiershipa se igraju u nedjelju od 16:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.