Ko je omiljeni igrač Pepa Guardiole?
Španski stručnjak ima priliku da City ove sezone odvede do tri trofeja. Interesantno je da je otkrio ko mu je omiljeni fudbaler (Foto: EPA)

Španac otkrio

Ko je omiljeni igrač Pepa Guardiole?

M. Šljivak

Pep Guardiola ni ove sezone nije uspio da odvede Manchester City do titule prvaka Evrope.

Ipak, španski stručnjak sezonu može završiti sa naslovom prvaka i kao osvajač trofeja FA Kupa. Za to su im potrebne pobjede protiv Brightona i Watforda i tako bi City mogao uzeti sve trofeje u Engleskoj.

Guardiola već godinama na raspolaganju ima odlične fudbalera. Svako ime koje spomene vlasnicima na kraju većinom završi u njegovom timu, a interesantno je da i on ima svog omiljenog igrača.

Engleski novinari su ga pitali o izboru najboljeg fudbalera u Premiershipu i vjeruje li da je njegov Raheem Sterling trebao dobiti priznanje umjesto Virgila van Dijka iz Liverpool.

Međutim, Pep nije želio da priča o ovim fudbalerima i smatra da je najbolji fudbaler Cityja, ali i kompletne lige Bernardo Silva.

"On je bio najbolji i to ne samo u našoj ekipi. Ipak, ja ne glasam. Momak može igrati gdje god želi i u bilo kojoj ekipi na svijetu", smatra Guardiola.

Ovaj 24-godišnji Portugalac stigao je u City 2017. godine iz Monaca za 50 miliona eura. Ranije je igrao za Benficu.

Ove sezone je u 49 odigranih utakmica postigao 13 golova i upisao je 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi