Leipzig je pružio dobar otpor Bayernu i odgodio odluku o prvaku

Navijači Borussije i dalje imaju nadu

Bayern propustio veliku priliku, odluka o prvaku u posljednjem kolu

S. Pašalić, foto: EPA

U njemačkoj Bundesligi danas je odigrano osam utakmica 33. kola, a odluka o prvaku će pasti u posljednjem kolu.

Borussia Dortmund je na svom terenu ugostila Fortunu Dusseldorf i slavila sa 3:2. Domaći su poveli golom Christiana Pulišića u 41. minuti, a gosti su početkom drugog poluvremena, u 47. minuti izjednačili rezultat na 1:1.

Samo šest minuta kasnije Milioneri su ponovo stigli do vodstva kada je Delaney pogodio za 2:1. Gosti su pet minuta kasnije imali sjajnu priliku da izjednače, ali je Lukebakio promašio penal.

Borussia je od 83. minute imala i igrača više, a Mario Gotze je u 92. minuti postigao gol za 3:1. U 95. minuti Fortuna je smanjila na 3:2 kada je gol postigao Kownacki te je nakon toga mogla stići i do boda, ali su se domaći odbranili i ostalo je 3:2

Bayern je stigao na gostovanje kod ekipe Leipziga i odigrao samo 0:0. Gosti su tražili pobjedu kojom bi riješili dileme oko naslova prvaka već u ovom kolu.

Međutim domaći su pružili dobar otpor i u prvom poluvremenu su imali i nekoliko prilika da stignu i do vodstva, ali se Bayern odbranio.

U nastavku je Bayern u 50. minuti stigao do vodstva kada je Leon Goretzka postigao gol za 1:0, ali je sudija poništio ovaj gol zbog ofsajda.

Do kraja je Bayern svim silama pokušavao da stigne do gola, a najbolju priliku je imao u 89. minuti kada je Lewandowski iz slobodnog udarca pucao pored gola.

Ostalo je 0:0 pa Bayern sada ima 75 bodova, dok Borussia Dortmund ima 73 boda i Bavarci će u posljednjem kolu na svom stadionu odlučivati o naslovu prvaka.

Augsburg je na svom terenu poražen rezultatom 4:3 od ekipe Herthe, a Vedad Ibišević je za goste odigrao 82. minute.

Hannover je na svom terenu savladao Freiburg sa 3:0, a pobjedu na svom terenu je ostvario i Stuttgart protiv Wolfsburga također rezultatom 3:0.

Ermin Bičakčić je odigrao cijeli meč u porazu svog Hoffenheima na domaćem terenu od Wolfsburga sa 0:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayer Leverkusen je odigrao samo 1:1 na svom terenu protiv Schalkea i tako pao na 5. mjestu te bi mogao ostati bez Lige prvaka.

Borussia Monchengladbach je ostvarila visoku pobjedu protiv Nurberga u gostima od 4:0 i upravo skočila na 4. mjesto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.