Robben i Ribery napuštaju Bayern, ali karijere nastavljaju u istom klubu?

Dobili zanimljive ponude

Robben i Ribery napuštaju Bayern, ali karijere nastavljaju u istom klubu?

E. Čaušević

Bayern će na kraju ove sezone ostati bez dvojice legendarnih igrača koji su već desetak godina nosili ovaj tim, a to su Arjen Robben i Franck Ribery.

Robbenu i Riberyju na kraju ove sezone ističu ugovori s Bayernom i potvrđeno je da neće nastaviti saradnju, te da će na ljeto napustiti redove prvaka Njemačke.

Holanđanin i Francuz su u njemačkom klubu proveli najbolje dane, a s Bayernom su osvojili sve što su mogli. Ipak, jasno je da su na zalasku karijere i igre na visokom nivou baš više i nisu za njih.

Međutim, Robben i Ribery su poručili da još uvijek neće završiti karijere, te da će sigurno na ljeto naći nove klubove. Interes za oboji cu je veliki i to većinom klubova van Evrope.

No, njemački Bild danas je objavio nevjerovatnu vijest, a to je da bi Robben i Ribery mogli nastaviti karijere u istom klubu. Naime, interes za obojicu pokazao je Galatasaray koji im je već poslao ponude.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Turski velikan želi da dovede u svoje redove dvojicu legendarnih fudbalera, te su spremni da ispune sve njihove uslove što se tiče ugovora.

Ipak, zanimljivo će biti vidjeti da li će oni to prihvatiti jer se špekuliše da će Robben karijeru nastaviti u Americi, dok bi Ribery mogao put daleke Australije. No, sigurno da bi bilo odlično gledati ih u Evropi barem još jednu sezonu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi