Sancho odlučio gdje će igrati sljedeće sezone
EPA

Žele ga brojni velikani

Sancho odlučio gdje će igrati sljedeće sezone

Mladi fudbaler Borussije Dortmunde Jadon Sancho sjajnim igrama u Njemačkoj zapao je za oko brojnim velikanima.

Sancho je na Westfalen stigao u ljeto 2017. godine, a partije koja pruža u ovoj sezoni svrstale su ga u red najboljih mladih fudbalera na svijetu, pa napisi o eventualnom odlasku i nisu iznenađujući.

Za 19-godišnjeg Sancha je posebno 'zagrijan' Manchester United čiji su čelnici spremni navodno platiti 100 miliona eura kako bi ga doveli na Old Trafford, međutim njegovi planovi su, čini se, drugačiji.

Pojedini ostrvski mediji pišu da će Sancho, unatoč tome što je veliki novac u igri, odbiti interes brojnih klubova kako bi ostao još jednu sezonu u Borussiji i nastavio svoj razvoj pod Lucienom Favreom.

Isti stav imaju i u Borussiji, o čemu je nedavno govorio direktor kluba Hans-Joachim Watzke.

"Njegov napredak je briljantan, za svoje godine igra izvanredno, ali moramo biti izuzetno oprezni s njim. Pogotovo u javnosti. Treba biti svjestan da se radi o momku koji ima samo 19 godina", izjavio je Watzke za Eurosport, pa potom dodao:

"Nije mu dozvoljeno da izgubi ni milimetar fokusa sa terena, da bi postao najbolji moraš konstantno biti usredotočen na fudbal. Pogledajte samo Cristiana Ronalda... Na vrhu je zato što je pored talenta njegov fokus ogroman. Ako se ugleda na njega, onda možemo govoriti o svjetskoj karijeri, dok je sada on samo talentovani igrač", ističe direktor Milionera.

U ovoj sezoni je Sancho u 32 prvenstvene utakmice postigao 11 pogodaka i tome dodao 17 asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prije nego što je došao u Borussiju igrao je za Manchester City čije redove je 2017. godine napustio zbog zabrinutosti da neće dobiti priliku u prvom timu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi