Neće zvijezde, hoće njega: Ko je jedina želja Nike Kovača?
Hrvatski stručnjak iza sebe ima turbulentnu sezonu koju na kraju ipak može završiti trofejima u prvenstvu i Kupu Njemačke (Foto: EPA)

Samo Rebić i niko drugi

Neće zvijezde, hoće njega: Ko je jedina želja Nike Kovača?

M. Šljivak

Minhenski Bayern spreman je završiti još nekoliko velikih transfera u ljetnom prelaznom roku.

Bavarski velikan je već angažovao šampione svijeta, reprezentativce Francuske Lucasa Hernandeza (Atletico) i Benjamina Pavarda (Stuttgarta) i za njihove usluge je izdvojio 115 miliona eura.

Ipak, očekuje sa da u narednom periodu Bavarci dovedu i pojačanja na ofanzivnim pozicijama. Mnogi fudbaleri se povezuju sa dolaskom u Minhen, a trener Niko Kovač ima samo jednu želju.

Ta želja je hrvatski reprezentativac Ante Rebić. On i ove sezone igra veoma dobro u Eintrachtu iz Frankfurta, Kovaču je omiljeni fudbaler i doslovno moli upravu Bayerna da ga dovedu.

Kako navodi Sky Germany, Kovač je odlučio da od kluba zatraži njegovo dovođenje. Smatra da je sada u poziciji da iskaže svoje želje, što nije mogao prethodnih mjeseci i smatra da bi Rebić bio osvježenje ekipe zbog svoje drskosti koju posjeduje.

Međutim, teško je vjerovati da će Kovač dobiti ono što želi. Rukovodstvo Bayerna radi po svom planu, a vrlo bi se lako moglo desiti da i njega promjene na kraju sezone.

Rebić i Kovač su imali veoma uspješnu saradnju u Frankfurtu. Da li će to biti slučaj i u Bayernu, vidjet ćemo u narednim mjesecima, ali nade za Kovača su male.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hrvatski fudbaler je i ove sezone voema dobar u ekipi Eintrachta. Odigrao je 36 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od 10 golova i šest asistencija.

U karijeri je još igrao za Fiorentinu, Veronu, RB Liepzig i RNK Split.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti