Solskajer izgubio kontrolu

Zvijezde Manchester Uniteda izazvale raskol u svlačionici zbog bonusa u ugovorima!

Admin Čaušević

Manchester United sljedeće sezone neće igrati Ligu prvaka, najveću krivicu za to snose igrači koji nisu opravdali uloženi novac. 

Paul Pogba i Alexis Sanchez su u centru novog skandala u svlačionici Crvenih đavola, a za sve je kriv novac.

Do raskola je došlo zbog bonusa na golove i asistencije koji ovaj skupo plaćeni duo ima u svojim ugovorima.

Sanchez je najplaćeniji igrač Premiershipa bez obzira što se njegov dolazak na Old Trafford ispostavio kao potpuni promašaj. Čileanac za svaki gol dobije dodatnih 75.000 funti, a za asistenciju 25.000 funti.

Pogba ne zaostaje puno po pitanju ovih uslova. Njegov gol najtrofejniji engleski klub košta 50.000 funti, a asistencija 20.000 funti.

Bonusi za golove i asistencije su normalna pojava u modernom fudbalu, međutim u Manchester Unitedu borba za dobijanje tih podsticaja je uzrokovala zaprepaštenje kod Ole Gunnara Solskajera jer igrači na terenu ne prikazuju ono što on traži i očekuje od njih.

"Pravi problem je sitaucija vezana za bonuse. To je izazvalo mnogo animoziteta među igračima i nedostatak timskog duha u posljednje vrijeme", kazao je za The Sun neimenovni izvor s Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sanchez će vjerovatno steći neslavni epitet najgoreg pojačanja Uniteda u klupskoj historiji. Propustit će današnji susret protiv Cardiffa zbog povrede, a klub će napustiti ukoliko Crveni đavoli pronađu kupca za njega.

Upitno je šta će biti sa Paulom Pogbom kojeg silno želi Real Madrid, a spominje se i mogući povratak u Juventus, međutim suspenzija Mine Raiole bi mogla biti ključna za njegov ostanak na Old Traffordu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.