Zašto je United preskočio De Ligta: Bio je dovoljan samo jedan pogled na njegovog oca...

Mogli su Crveni đavoli napraviti odličan posao

Zašto je United preskočio De Ligta: Bio je dovoljan samo jedan pogled na njegovog oca...

Tottenham je senzacionalnim preokretom u revanš meču polufinala Lige prvaka slomio srca fudbalera i navijača Ajaxa.

Ajax tako nije svoju fantastičnu sezonu u Ligi prvaka krunisao plasmanom u finale, ali su mladi "Kopljanici" očarali fudbalsku javnost.

Možda je i najviše impresionirao mladi štoper Ajaxa, kapiten Matthijs De Ligt.

De Ligt je za kratko vrijeme postao jedan od najtraženijih defanzivaca svijeta, a ovog ljeta se očekuje pravi rat evropskih velikana za njegov potpis - vrijedan 80-ak miliona eura.

Očekuje se da će glavu riječ voditi Barcelona i Juventus, dok će United vjerovatno njihovu utrku za De Ligta gledati sa strane. A mogli su Crveni đavoli, kojima je i ovog ljeta očajnički potrebno pojačanje u zadnjoj liniji, prošle sezone dovesti danas 19-godišnjeg Holanđanina za puno manje novca.

Ipak, odlučili su propustiti priliku da to učine.

Holandskog skauta Marcela Bouta je na Old Trafford doveo Louis van Gaal. Bout je na svojoj poziciji ostao i nakon što je Van Gaal dobio otkaz, te je nastavio intenzivno skautirati De Ligta. Na kraju ga je preporučio klubu.

Ipak, Bout je rekao čelnicima kluba da je otac Matthijsa de Ligta, Frank, gojazan, te je predvidio da će i mladi Holanđanin kako bude stario sve više biti kao otac, izgubiti brzinu i snagu.

Jose Mourinho je, bez obzira na to, želio De Ligta prošlog ljeta, te je upravo Holanđanin bio njegova prva želja za zadnju liniju, dok je alternativa bio Leicesterov Harry Maguire.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, čelnici Uniteda su uložili veto na potencijalni De Ligtov transfer vođeni Boutovim uvjerenjem da će on u godinama koje dolaze imati sve više problema sa kilažom, te da će njegove fizičke sposobnosti drastično opasti.

Danas De Ligta smatraju najboljim mladim defanzivecem na svijetu, svi ga žele i niko ni ne razmišlja o tome koliko će kilograma za godinu ili dvije ovaj sjajni Holanđanin imati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi