Vučica pobijedila Staru damu

Florenzi načeo, Džeko dokrajčio Juventus!

Fudbaleri Rome ostvarili su danas vrlo bitnu pobjedu protiv Juventusa u 36. kolu Serije A, a Staru damu su na domaćem terenu pobijedili sa 2:0. 

Ovo je bila vrlo bitna utakmica za Vučicu kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona naredne sezone, a na kraju je do pobjede došla pomalo nezasluženo i to golovima Alessandra Florenzija i Edina Džeke u samom finišu susreta.

Iako to rezultat baš i ne govori, Vučica je bila u podređenom položaju većim dijelo susreta jer je Juventus stvorio nekoliko stopšostotnih prilika pred njenim golom.

Stara dama je dominirala prije svega u prvom poluvremenu kada je stvorila nekoliko sjajnih prilika. U šansama su bili Cuadrado i Dybala, ali Mirante je s dvije fantastične intervencije spasio svoj tim. U međuvremenu je na drugoj strani dobru priliku imao Pellegrini ali je pogodio prečku. Do kraja prvog dijela šansu za Juve je imao ponovo Dybala, ali Mirante i stativa su spasili Vučicu.

U drugom dijelu smo gledali skoro pravu uspavanku sve do posljednjih 15-ak minuta kada je Roma postigla dva gola. Prvo je za erupciju oduševljenja na Olimpicu pogodio Alessandro Florenzi u 79. minuti, da bi trijumf u sudijskoj nadoknadi ovjerio Edin Džeko nakon asistencije Undera.

Za Džeku je ovo bio prvi gol nakon nekoliko sedmica pauze, a nadamo se da će u posljednja dva kola još ponekim golom doprinjeti dobrim partijama rimskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma sada ima 62 boda i nalazi se na 6. poziciji dok je Juventus naravno lider sa 89 bodova i davno osiguranom titulom.

Džeko je odigrao čitav meč za Romu dok je s druge strane Pjanić izašao sredinom drugog poluvremena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.