Velež ili Olimpik?

Velika borba za prvaka u Prvoj ligi FBiH: Ko ima lakši raspored do kraja?

Samir Mlaćo

Samo četiri kola ostala su do kraja u Prvoj ligi FBiH. Velež i Olimpik i dalje vode bitku za prvaka i tako će vjerovatno biti do posljednjeg kola.

Rođeni imaju bod prednosti, ali i bolji međusobni duel, što im je svakako dodatna prednost.

Kada je raspored u pitanju, sigurno da oba tima očekuje težak posao. Velež će u narednom kolu na vruće gostovanje Bratstvu u Gračanici. Domaći rijetko gube bodove na svom terenu, a vrijedi istaći da su jedini poraz Olimpiku ove sezone nanijeli upravo izabranici legendarnog Nikole Nikića.

Nakon Bratstva Velež će ugostiti NK Vitez koji vodi grčevitu borbu za opstanak, a zatim će Rođeni put Visokog gdje ih očekuje duel sa davno otpisanom Bosnom.

Od svojih navijača za ovu sezone oprostit će se duelom protiv Igmana iz Konjica u Mostaru.

Na drugoj strani Olimpik do kraja također ima po dvije domaće i gostujuće utakmice. Na Otoku naredne nedjelje stiže TOŠK, a zatim Olimpikm putuje u Živinice. Slaven vodi veliku borbu za opstanak i očekuje se dosta uzbuđenja na tom meču.

Nakon toga u Sarajevo dolazi momčad Rudara iz Kaknja, dok Vukovi sezonu završavaju kod Orašja.

Raspored Veleža i Olimpika do kraja sezone:

27. kolo: NK Bratstvo - FK Velež, FK Olimpik - NK TOŠK

28. kolo: FK Velež - NK Vitez, NK Slaven - FK Olimpik

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

29. kolo: NK Bosna Visoko - FK Velež, FK Olimpik - FK Rudar Kakanj

30. kolo: FK Velež - FK Igman Konjic, HNK Orašje - FK Olimpik

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.